top of page

Äänimaljarentoutus

Äänimaljarentoutus sopii moneen käyttötarkoitukseen, kuten jos kaipaat rentoutumista tai parempaa yhteyttä itseesi, olet stressaantunut tai kehossasi on paljon jännitystä.

Äänimaljarentoutus on terveyttä edistävää hoitoa. Se vahvistaa kehon omaa värähtelyä ja vastustuskykyä palauttamalla kehoa hermostollisesti, aineenvaihdunnan tasolla sekä energeettisesti.

maija-webres-bw-9943_edited.jpg

Miten äänimalja-rentoutus toimii?

Ääni vaikuttaa meihin kuuloaistin ja aivojen kautta, hermostoa rauhoittavasti sekä energiatasolla.

Äänen värähtely etenee kehon nesteessä, ja saa biljoonat solut myötävärähtelemään. 

Korvat etsivät alitajuisesti harmonisia ääniä ja äänen värähtelyn syvärentouttava vaikutus perustuu aivoaaltojen synkronoitumiseen harmonisiin ääniin. Äänimaljarentoutuksen tarkoitus on saada aivoaallot laskemaan toiminnalliselta beta-tasolta alfa-tasolle eli unen ja valvetilan rajamaastoon. Rentoutuksen aikana tässä tilassa voidaan käydä useita kertoja ja vaikka et nukahtaisikaan – tunnin äänimaljarentoutus voi vastata jopa kolmen tunnin unta. 

Hermostollisesti hoidossa pyritään parasympaattisen lepohermoston aktivoimiseen ja sympaattisen hermoston rauhoittumiseen. Hermoston toiminnan tasapainottumisen myötä voidaan päästä ikään kuin nollatilaan, jossa kehon omat palautumismekanismit voivat käynnistyä. Energiatasolla äänimaljarentoutuksella pyritään tukemaan energian vapaata virtaamista ja tätä kautta edistämään terveyttä.

aanimalja-01.png

Ennen äänimaljarentoutusta

Äänimaljarentoutus on lempeä hoitomenetelmä, joka sopii useisiin tarpeisiin. Rentoutuksen vaikutukset ovat aina yksilölliset.


Äänimaljarentoutuksen vaikutuksia:

 • Rentoutumisen tunteen lisääntyminen

 • Stressihormonitason laskeminen

 • Kivun lievittyminen

 • Verenpaineen lasku ja sydämen sykkeen hidastuminen

 • Hengityksen syveneminen

 • Unen laadun parantuminen

 • Virkeyden lisääntyminen
 • Lihasjännitysten helpottuminen

 • Levollisuuden, tasapainoisuuden, itsehallinnan ja itsetuntemuksen parantuminen

 • Tasapainoisen ja rentoutuneen kehon ja mielen myötä ihmisen voimavarat vahvistuvat, ja esimerkiksi keskittymiskyky, oppiminen ja luovuus voivat lisääntyä

Äänimaljahoito tai sointukylpy ei sovi:

 • Jos sairastat syöpää ja sinulla syöpähoidot vielä käynnissä. Äänihoitoja ei suositella, koska ei ole tarkkaa tietoa äänen värähtelyjen vaikutuksista syöpäsoluihin.

 • Jos sinulla on sydämentahdistin ja voimakkaat äänet vaikuttavat sydämesi toimintaan

 • Jos sinulla on verenohennuslääkitys

Jos sinulla on jokin sairaus, ja mietit äänen vaikutusta siihen – laita Maijalle viestiä: maija@rentomuija.fi tai 0407727484.

Äänimaljarentoutuksen erilaiset muodot

maija-webres-bw-0029.jpg

Äänimalja-ryhmärentoutus

Äänimaljaryhmärentoutuksessa tai sointukylvyssä osallistujat rauhoittuvat kuuntelemaan maljojen sointia omilla joogamatoillaan. Ryhmärentoutuksen jokainen osallistuja saa levätä itselleen sopivassa makuu- tai istuma-asennossa.

Soitan rentoutuksissa äänimaljoja, kosheja, gongia ja sadekeppiä.

Yksilö- tai parirentoutus

Yksilö- tai parirentoutuksessa äänimaljoja soitetaan myös osallistujan kehon päällä sekä etu- ja takapuolella kehoa. Moni kokee äänen resonoinnin vielä voimakkaammin kehon päällä soitettaessa verrattuna kehon ympärillä soitettaviin ääniin.

Muut rentoutumisen ja palautumisen palvelut

Heräsikö kysymyksiä? Ota rohkeasti yhteyttä ja ihmetellään yhdessä!

maija-webres-bw-0185.jpg

TRE®-palautumistärinä

Haluatko oppia purkamaan stressiä luonnollisesti?

bottom of page