top of page

TRE®-stressinpurkamisen aloituskurssi Lauttasaaressa sunnuntaina 14.4.2024

TRE® (tension, stress and trauma releasing exercises) on sarja liikkeitä, joilla saat aktivoitua kehosi luontaisen palautumismenetelmän eli tärinän. Tärinän avulla traumaattisten kokemusten jännittämät lihakset vapautuvat jännityksestä.

 

TRE®-stressinpurku on helposti omaksuttava itsehoidon menetelmä, jolla voi purkaa esimerkiksi työstressiä tai urheilun jälkeistä lihasjännitystä. Tämän aloituskurssin jälkeen sinulla on arjen palautumiseen loistava työkalu, joka kulkee mukanasi kehossasi läpi elämän!

Kokoonnumme Suvitanssi & Yogan tiloissa (Lauttasaarentie 13) sunnuntaina 14.4. klo 14–16.

 

tre-02-01_edited.png
tre-02-01_edited.png

Aloituskurssi sisältää:

– Ennakkoinfon sähköpostiisi

– 120min perehdytys TRE-täristelyyn Lauttasaaressa 14.4. klo 14–16

– Ohjeistuksen kotiharjoitteluun

– Mahdollisuuden lähettää kysymyksiä ohjaajalle itsenäisen harjoittelun aloitettuasi (sähköposti/whatsapp)

Aloituskurssin hinta 89€

Saat tarkemmat ohjeet paikalle saapumisesta sekä laskun sähköpostiisi viimeistään keskiviikkona 10.4.2024.

Stressinpurkutärinä tukena arjen palautumisessa

TRE on amerikkalaisen tohtori David Bercelin kehittämä menetelmä, jossa muutamilla helpoilla ja venyttävillä liikkeillä, aktivoidaan keho tärisemään. Tärinä on ihmiskehon luontainen keino tulla takaisin tasapainoon ylivireyden tilasta. Tämä kyky löytyy kaikilta nisäkkäiltä ja olet saattanut huomata esimerkiksi kissojen ja koirien täristelevän jännittävän tilanteen jälkeen kehoaan.

 

Opit tällä aloituskurssilla aloittamaan ja lopettamaan stressinpurkutärinän, löydät itsellesi sopivan tavan täristellä jännitykset kehostasi ja tulet vahvistamaan kehoyhteyttäsi – mikä on todellisuudessa kaikista tärkein palautumisen taito! Voit heti ensimmäisen kurssikerran jälkeen aloittaa omatoimisen kotiharjoittelun ja saat tärinän apuriksesi stressinpurkuun koko loppuelämäksi.

TRE-harjoittelun koettuja hyötyjä ovat mm.

  • Energian ja kestävyyden lisääntyminen

  • Unen laatu on parantunut

  • Lihas- ja selkäkivut vähentyneet

  • Notkeampi ja urheilullisempi olo

  • Ruoansulatus on helpottunut

  • Koetaan vähemmän huolta, ahdistusta ja työstressiä

  • Ryhti ja kehon symmetria on parantunut

  • Koetaan vähemmän vanhojen vammojen aiheuttamia haittoja

  • Koetaan vähemmän kroonisen sairauden aiheuttamia haittoja

Jos haluat lukea ihmisten kokemuksista täristelystä, tsekkaappas nämä artikkelit:

Ohjaajasi Maia Helisten

Sertifioitu TRE® -ohjaaja

Olen syventynyt oman työuupumuksen jälkeen erilaisiin palautumisen ja rentoutumisen menetelmiin, mentaalivalmennukseen ja sensomotoriseen hermostovalmennukseen.

”Olen läpikäynyt työuupumuksen ja luulin että olin menettänyt kykyni rauhoittua. TRE auttoi purkamaan kehollista stressiä ja jännitystä, ja sain lopulta kehoni takaisin. Tärinä on alkuun aivan ihmeellistä ja samalla niin tuttua, koska se on meille ihmisille luontainen refleksi stressin ja traumojen purkamiseen mikä on päässyt unohtumaan. Käytän tärinää itse arjessa niin stressinpurkuun kuin liikunnasta palautumiseen.

Yllättävintä omalla polulla on ollut sen huomaaminen, kuinka vähän olin yhteydessä kehooni. Tärinä auttaa tulemaan tietoisemmaksi omasta kehosta ja omista tarpeista.” 

maija-webres-bw-0185.jpg

Jos kyseessä on yksinkertainen menetelmä, miksi kannattaa tulla aloituskurssille?

 

Stressaavat ja traumaattiset kokemukset jäävät kehoomme syviksi lihasjännityksiksi, kunnes puramme jännitystä kehollisesti. Täristely on luonnollinen ja helppo keino purkaa stressiä ja jännitystä, mutta se on myös erikoista ja ihmeellistä alkuun meille ihmisille koska olemme siitä vieraantuneet. Lapset tärisevät jännittävien tilanteiden jälkeen ja myös aikuiset tärisevät (esim. tapaturmien tai synnytyksen yhteydessä). 

Koska liike on uutta ja ihmeellistä, on turvallista aloittaa täristely kokeneen ohjaajan ohjauksessa, joka auttaa sinua tulemaan tutuksi tärinän kanssa turvallisessa ilmapiirissä. Kurssilla tutustut niin liikkeeseen kuin omaan kehoosi paremmin! Tulet saamaan kehoosi lisää tilaa ja arkeesi lisää energiaa.

Ilmoittaudu aloituskurssille:

0407727484

maija-webres-bw-0029.jpg
"Maian kanssa TRE-tärinän aloittaminen tuntui tosi turvalliselta ja luonnolliselta (vaikka myös vähän hassulta ja oudolta)!
Tärinän jälkeen fiilis on aina tosi rento ja kevyt."

Nainen 33v

Eikö aikataulu ollut sopiva?

Voit varata myös aloituskurssin yksilöohjauksessa tai voit koota oman ryhmän! Ota yhteyttä ja makustellaan sulle sopivinta vaihtoehtoa.

bottom of page