Psyykkinen valmennus

Mikä tahansa jumi tai tavoite sinulla on elämässäsi – valmentajan kanssa työskentely voi avata tilanteeseesi uusia näkökulmia. Sinulla itselläsi on jo paljon keinoja muutokseen ja voin auttaa sinua löytämään lisää välineitä elämän työkalupakkiisi. 

Olen kuuntelija ja ratkaisukeskeinen kohtaaja polullasi. Tuen sinua omien voimavarojesi tunnistamisessa, jotta pystyt jatkossa ohjaamaan vielä enemmän energiaasi niihin asioihin joilla on sinulle aidosti merkitystä. 

maija-webres-bw-9861_edited.jpg
 

Psyykkinen valmennus voi sopia sinulle, jos...

  • koet haasteita jaksamisen kanssa työelämässä tai arjessa

  • olet kilpaurheilija ja haluat optimoida toimintakykyäsi kilpailutilanteessa

  • kaipaat tukea esimerkiksi palautumisen, jännittämisen, stressin tai pelon kanssa

  • haluat muutosta elämään, mutta et tiedä mistä aloittaa 

  • tunnet että sinussa on käyttämätöntä potentiaalia, mutta tuntuu että et saa sitä täysin käyttöösi

  • olet jumissa omissa ajatuksissasi tai tilanteessasi

  • haluat oppia tuntemaan itseäsi ja omia voimavarojasi paremmin

  • haluat parantaa toimintakykyäsi harrastuksessasi tai työssäsi

  • kaipaat puolueetonta sparrauskaveria arjessa

 
 

Tykkäsin erityisesti erilaisista ajatuksia avaavista tehtävistä. 


Ihanaa oli se, että Maija poimi puheistani aina esille sen miten olen jo edennyt asioissani. Se jäi usein itseltä huomaamatta enkä huomannut iloita siitä.

Valmennuksessa otat vastuun omaa tavoitetilaasi kohti kulkemisessa. Sinä päätät mihin haluat käyttää ajan aina kun tulemme yhteen.

Niin hassulta kun se voi tuntua, niin sinussa asuu se tieto siitä mitä sinä tarvitset. Minä toimin ratkaisukeskeisenä psyykkisenä valmentajana tukena polkusi selkeyttämisessä ja pyrin avaamaan sinulle kysymysten sekä tehtävien kautta erilaisia näkökulmia.

Olen tsemppaajasi sekä tarvittaessa haastajasi. Haastavienkin aiheiden äärellä ollaan aina samalla puolella – sinun puolella – menossa kohti sinulle tärkeää tahtotilaa ja tavoitetta.


Olen utelias ajatuksistasi ja tilanteestasi. Kannustan sinua kokeilemaan asioita ja tehdään yhdessä oivalluttavia harjoitteita.

 

Varaa maksuton tutustumispuhelu

Jos pohdit valmennuksen polulle lähtemistä – haluaisin tutustua sinuun 30 minuutin maksuttomassa puhelussa. Puhelun aikana käydään läpi tahtotilaasi, ja tunnustellaan miltä meidän mahdollinen yhteistyö maistuisi. Puhelu ei sido sinua mihinkään.

 

Usein kysyttyjä kysymyksiä valmennuksesta

 

Mitä on psyykkinen valmennus?

Psyykkinen valmennus on voimaannuttavaa ja ajattelua kirkastavaa itsensä kehittämistä. Valmennuksessa otetaan aikaa sille, että pääset tutustumaan paremmin itseesi, omiin ajatusmalleihisi ja omiin tuntemuksiisi. 

Valmennuksessa on tulevaisuuteen suuntaava katse, ja valmennuksen aikana kuljetaan kohti sinulle merkityksellistä tavoitetta tai tahtotilaa sinulle sopivalla vauhdilla.

Sinä määrität valmennuksen suunnan ja edistät sopivan kokoisin askelin edistymistäsi. Minä tuen ja sparraan sinua polullasi.

Milloin kannattaa aloittaa psyykkinen valmennus kannattaa?

Ihmisestä tulee valmennettava, kun hän päättää että "nyt riittää" ja on valmis muutokseen. Valmennuksen voi aloittaa milloin vain, kun sinulla on fiilis että haluat edistää jotain itsellesi tärkeää asiaa.

Sinulla voi olla hyvin selvät sävelet tavoitteesi suhteen, jolloin lähdemme suoraan työskentelemään sen saavuttamiseksi.

Jos olet kiinnostunut valmennuksesta, mutta et tiedä vielä tarkkaan minkä asian parissa haluat työskennellä – löydämme sen kyllä matkalla!

On hyvä hahmottaa että valmennus ei tapahdu vain tapaamisissamme, vaan tulet oivaltamaan asioita myös osana arkeasi. Kannattaa varata arkeen aikaa omille pohdinnoille valmennuksen aikana.

Onko valmennus vain kevyttä jutustelua?

Valmennuspolkuun liittyy aina sinun tahtotilasi tai tavoitetilasi, joka ohjaa matkaamme. Tahtotilasi on sinulle tärkeä, joten keskustelumme ja kokeilumme asian äärellä tulevat olemaan merkityksellisiä.


Ratkaisukeskeinen psyykkinen valmennus on oivalluttavaa keskustelua, jonka tarkoituksena on vahvistaa valmennettavan voimavaroja. Valmennus ei ole neuvontaa, terapiaa, lääketieteellistä hoitoa tai ohjausta.


Ratkaisukeskeisyys ei tarkoita, ettei valmennuksessa voitaisi keskustella haasteista ja ongelmista avoimesti. Mukana on aina positiivinen ja tulevaisuutta rakentava näkökulma, kun liikumme ongelmista kohti ratkaisuja. 

Oma lähestymistapani ottaa huomioon sekä psyykkisen puolen että kehollisuuden, ja voidaan halutessasi yhdistää valmennukseen myös esimerkiksi TRE-stressinpurkua, rentoutumista ja tietoisuustaitojen harjoittelua.

Valmennus on luottamuksellinen keskustelu, jota sitoo aina vaitiolovelvollisuus. ​Valmennuksesta ei tehdä merkintöjä mihinkään tietokantaan ja kaikki tuottamamme kirjallinen materiaali tulee käyttöön ainoastaan sinulle.

Kuinka pitkään valmennuksessa käydään?

Suhteutetaan valmennuksen pituus tahtotilaasi. Saat itse päättää kuinka pitkälle polulle lähdetään ja millä syklillä tavataan. 

Jos haluat esimerkiksi saada arkeen lisää energiaa, valmistautua tuleviin kisoihin tai vahvistaa itsetuntemustasi – voimme sopia ensin kuukauden startista (sis. 2 x 45min valmennusta ja väliviikoilla sähköisen yhteydenpidon), ja seurataan yhdessä missä mennään tahtotilasi suhteen matkan varrella. 

Paljon työstä tapahtuu myös sinussa itsenäisesti, kun reflektoit, pureskelet ja havainnoit asioita arjessa. Voi olla että jo yhden tapaamisen jälkeen olet tyytyväinen jatkamaan polullasi eteenpäin itsenäisesti – tai haluat työskennellä tahtotilasi eteen yhdessä vaikkapa neljän kuukauden ajan.

Voit hankkia yksittäisiä valmennuskertoja tai sitoutua kuukausivalmennukseen, jossa tapaamme joka toinen viikko kasvokkain (zoom/Helsinki). Kuukausivalmennuksessa olen sinuun yhteydessä myös tapaamiskertojen välissä sähköisesti (sähköposti, whatsapp tai muu sinulle sopiva muoto) ja olen käytettävissä kysymyksiisi/tuen tarpeeseen myös valmennustapaamisten ulkopuolella. Kuukausivalmennukseen sitoudutaan vain yksi kuukausi kerrallaan.

Sopiiko minulle psyykkinen valmennus?

Psyykkisestä valmennuksesta puhutaan usein urheilun piirissä – mutta tosiasiassa psyykkinen valmennus sopii kenelle vain, joka haluaa kehittää itsetuntemustaan ja haluaa edetä kohti itselleen tärkeitä asioita tai tavoitteita.

Valmennuksen voi aloittaa matalalla kynnyksellä, ja valmennuksen alussa käydään läpi mihin teemoihin haluat keskittyä.

Valmennuksen aloittaminen

Valmennus aloitetaan 30 minuutin maksuttomalla tutustumispuhelulla. Tuossa puhelussa jutellaan tilanteestasi ja toiveistasi, ja makustellaan olisiko mukava aloittaa matka yhdessä. Tutustumispuhelu ei sitouta sinua valmennuksen aloittamiseen.

Jos haluat aloittaa valmennuksen – tutustumisen jälkeen sovitaan valmennuksen alustavasta pituudesta (esim. 1kk-4kk) ja aikataulutetaan valmennukset aikatauluihisi sopivalle syklille. 

 

Maija valmentajana

Olen psyykkinen ratkaisukeskeinen valmentaja, kehollisten palautumismenetelmien ohjaaja sekä johtamisen ja viestinnän ammattilainen.

Olen valmentajana lämmin kohtaaja sekä utelias erilaisten näkökulmien etsijä. Olen luonnoltani ratkaisukeskeinen ja rakentava, ja minua motivoi auttaa ihmisiä huomaamaan oma ainutlaatuinen voimansa. 

Valmentajan polku on kutsunut minua jo lapsuudesta saakka, jolloin toimin junioripesäpallovalmentajana. Johtamisen ja viestinnän opintojen kautta päädyin kehittämään psykologisesti turvallisia tiimejä sekä työyhteisöjä. Oivalsin työssäni, että haluan ymmärtää lisää sekä ihmismielestä että keho-mieli yhteydestä, ja opiskelin psyykkiseksi valmentajaksi sekä palautumismenetelmien ohjaajaksi (mm. TRE-stressinpurkutärinä, äänimaljarentoutus ja Reiki-energiarentoutus).

Minulle valmentajana psyykkisessä valmennuksessa on keskustelun lisäksi tärkeää ottaa tilaa ja aikaa kehon tuntemuksiin sekä omiin fiiliksiin tutustumiseen. Valmentamisessa minua kiehtoo kokonaisvaltaisuus sekä se kuinka olemme kaikki ainutlaatuisia vaikka meissä on toki yhtäläisyyksiäkin. 

Valmennettavani toivon, että tulet kuulluksi ja saat elämääsi rikastuttavia oivalluksia! Valmentajana pyydän sinulta palautetta, jotta voin kehittää tapaamme toimia yhdessä ja valmennuksesta on sinulle mahdollisimman paljon hyötyä.

maija-webres-bw-0185.jpg
 

Kaipaatko hermostoa rauhoittavaa lepohetkeä?

maija-webres-bw-9943.jpg

Äänimaljarentoutus

Parasympaattinen hermosto aktivoituu äänimaljojen resonoinnista.

Heräsikö kysymyksiä? Ota rohkeasti yhteyttä ja ihmetellään yhdessä!